Wandelroutes

Wie nog mooie wandelingen wil maken, kan bij Natuurcentrum de Specht in Handel terecht. Er zijn verschillende prachtige wandelroutes aangelegd door de mooiste stukjes natuur die Handel rijk is. Deze routes, aangeduid met diverse kleuren, zijn in lengte variërend van 0,8 tot 3 kilometer.

Deze natuur routes omvatten allerlei interessante elementen zoals; een prachtige insectenmuur, een vleermuizenbunker, een amfibieënpoel, een plas-dras zone met een beekhoutwal, een eikenwal, een mierenbos, een vlinderweide en een kruidentuin. En dit is nog maar een kleine opsomming van al het moois dat u kunt verwachten tijdens uw ontdekkingstocht langs één van onze mooie wandelroutes. Natuurcentrum de Specht is altijd in beweging om de natuur een handje te helpen.


Speciaal voor kinderen

Voor de jeugd is er een dieren- en eekhoornwandelroute ontwikkeld. In de Specht kunt u hiervoor tegen een kleine vergoeding route opdrachtboekjes kopen en de bijbehorende ontdekkingstas lenen. Het gebruiken van deze materialen maakt een wandeling door de natuur tot een ware ontdekking.


Voor informatie en kaarten over wandelroutes van Handel en omgeving kunt u terecht bij de vvv in Gemert of www.vvvgemert-bakel.nl.